Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svanebos besked inför Tour de ski – berättar om uppladdningen

Anders Svanebo blev sjuk och fick lämna sambon Charlotte Kalla och resten av landslagsåkarna kort före Tour de ski.
Nu är Svanebo frisk – och ger ett positivt besked inför stortävlingarna.
– Det fanns ingen anledning att stanna hemma, säger Stockviksåkaren.

Annons

Det var före jul som Svanebo blev sjuk och fick åka hem för att kurera sig samtidigt som flera andra landslagsåkare laddade inför Tour de ski genom att fira jul på hög höjd i Italien.

LÄS MER: Efter Svanebos förkylning – inget julfirande med Charlotte Kalla och Tour de ski i fara

Beslutet att åka hem och vila från skidåkningen gjorde gott. I dagarna tog Anders Svanebo nämligen beslutet att ställa upp i Tour de ski.

– Nu har jag varit igång med träningen en vecka, och det har fungerat bra. Jag har beslutat mig för att köra touren och är på plats för lite acklimatisering på hög höjd nu, säger Svanebo som tog beslutet under den gångna helgen.

– I sju dagar var jag stilla, sedan var jag i gång och rörde mig igen. Förhoppningsvis har det inte dragit ned alltför mycket, i bland kan det till och med vara bra med lite extra återhämtning.

På fredag inleds touren med en sprint i fri stil i schweiziska Lenzerheid.

– Spännande. I sprinten är målet att försöka ta sig vidare bland de trettio. På tremilen ska jag försöka vara lite offensiv, och i jaktstarten på söndag får vi se vart det tar vägen, säger Anders Svanebo.

– Vi får se hur långt det räcker, man får ju chansen gång på gång under nästan två veckors tid. Jag ska försöka ta poäng i några tävlingar, om det går bra och kroppen fungerar ska det inte vara omöjligt.

Hur blir uppladdningen sista dagarna?

– Nu har jag varit här och kört lite lugnare pass de två första dagarna, sedan ska jag klämma in en vilodag i morgon (onsdag) för jag har inte vilat sedan jag kom i gång med träningen. Sedan blir det ett fartpass på torsdag, och på fredag drar det i gång. Efter det blir det inte mycket vila förrän 11:e januari när det är slut.

LÄS MER: Svanebo uttagen trots frågetecknet – här är truppen till Tour de ski