Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svante Båth historisk – har fem finalister i Kriteriet: "Verkligen kul"

Stig H Johansson och Olle Goop har haft fyra hästar vardera i final.
Nu har Svante Båth slagit rekord när han fått in fem hästar till Kriteriet.
– Det hade jag ingen koll på men det var ju jättetrevligt. Verkligen kul, sa Svante Båth efter tävlingarna enligt Kanal 75.

Första oktober körs finalerna för Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks med två miljoner respektive 1,4 miljoner i förstapris.

Och nu står det klart att Svante Båth skrivit in sig i historieböckerna.

Det då han nu har fem hästar kvalificerade till kriteriefinalen i Very Kronos, Coin Perdu, Global Unspoked, Global Un Poco och Capitol Hill.

Tidigare har Stig H Johansson och Björn Goop delat på förstaplatsen när det kommer till antal hästar i samma final med fyra vardera.

En notering som Båth nu alltså slagit.

– Det hade jag ingen koll på men det var ju jättetrevligt. Verkligen kul, sa Svante Båth efter tävlingarna enligt Kanal 75.

Coin Perdu var under söndagen storfavorit i första avdelningen av Grand Slam 75 och gjorde heller inga misstag när den styrdes först över mållinjen med Erik Adielsson i sulkyn.

– Han har en rejäl styrka i sig och det går inte att hitta något man saknar hos hästen. Jag är jättenöjd med honom och det var otroligt roligt att han var så fin i dag, säger Adielsson enligt Kanal 75.