Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar direkt: Tillsammans är vi starkare

Svar på Mittmedia borde använda sin makt till att förena.

Hur lokaltidningsmarknaden ser ut skiljer sig mellan olika län. På vissa håll i landet finns rena länstidningar, i Västernorrland har vi sedan 1800-talet en mer uppdelad marknad.

I dag finns tre morgontidningar med olika geografiska utgångspunkter, samt två nyhetssajter – en för respektive landskap.

Du efterfrågar en mer enhetlig kanal. Jag tror somliga håller med dig, medan andra säger helt emot. Många tror jag faktiskt ännu hellre skulle se än mer lokala nyhetskanaler än i dag.

Din åsikt om att Västernorrlands län behöver förenas, inte separeras delar jag. Tillsammans är vi starkare. Därför samarbetar också Mittmedias samtliga anställda i länet så mycket som vi kan – förutsatt att det lokala gynnas.

Men eftersom traditionen är att ha flera lokala nyhetsförmedlare med olika geografiska utgångspunkter så måste vi också förhålla oss till det. Därför kan nyhetsvärderingen skilja sig åt mellan våra kanaler.

Att förbättra relationen mellan Medelpad och Ångermanland är en fin och bra tanke, det bidrar vi gärna till. Men viktigast för oss är en relevant nyhetsförmedling för den publik vi har.

Anders Ingvarsson

Chefredaktör och ansvarig utgivare ST.nu, Allehanda.se, ST, ÖA och TÅ

Se även: Vi kan aldrig göra alla läsare nöjda samtidigt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel