Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårmodigt när Tvivelfront firade sitt skivsläpp

Pipelines allra första arrangemang för året inleds av Uppsalakvartetten Frantic Sunday, och trots att bandets blanding av rättfram, gitarrorienterad indierock och dansanta, punkfunkiga rytmer har en liten publik, inleder de ändå på ett fantastiskt starkt sätt. För trots musikens ”artsy”-tendenser, är det definitivt inga pretentiösa poser på scenen. Det är från början till slut ett frenetiskt och eldigt ös, lika delar poppighet och spasmodiskt punkskrammel. Bitvis märks det att bandet är färskt, men för att vara nykomlingar visar de upp en skrämmande stor potential att bli ett av våra allra bästa liveband inom en snar framtid.

Svårmodigt blir det däremot då kvällens huvudakt, lokala Tvivelfront kliver upp på scenen. Efter att ha sett dem live har det varit tydligt att de hela tiden utvecklats, men i slutändan ändå alltid haft en bit kvar till toppen. Samma känsla infinner sig även denna kväll. För under den fantastiska inledningen är nästan ingenting fel. Det är ett mörkare och intensivare Tvivelfront där sångaren Jerker ”Tville” Ersare sjunger bättre än någonsin och de nattsvarta riffen bankas fram över en maskinell trummaskinsrytm som hämtad från The Cures klassiska alster ”Pornography”. Bitvis går det nästan rysningar längs med ryggraden, så bra är det. Men dessvärre saknas det fortfarande något. I de mer upptempofyllda och indiepoppigare numren kan man fortfarande skönja de problem som spökat för dem förr: Det coolt stela övergår ibland i styltig tafatthet, och den charmiga naiviteten i osäkerhet. Trist, eftersom jag i början av spelningern såg ett Tvivelfront som var på väg något riktigt enastående.