Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att ställa bilen när man bor i Liden – en vanlig dag kan innehålla 20 mil

Liden är också en del av Sundsvalls kommun – kommundelscentra för att vara mer exakt.

Jag ställer gärna bilen, i alla fall då och då om det bara vore möjligt! Men att cykla fem mil ... det går kanske bra för fritidsfolket som använder väg 86 som sin privata racingbana på sina sporthojar!

Läs även: De som cyklar till jobbet bor nog inte i Sörfors, Matfors, Njurunda eller Stöde

Hämta och lämna barn, skjutsa barn flera mil till nån kompis eller träning, efter jobbet i stan, är inte att tänka på med cykel för en vanlig barnfamilj.

En vanlig dag kan lätt innehålla 20 mil, ja du läser rätt, innan all körning är avklarad. Med obefintlig kollektivtrafik, som pendeltåg, tunnelbana, spårvagn, eller bara en busstidtabell som fungerar, så är bilen det enda alternativet.

Apropå buss, om det finns en som passar vill säga, så är det dyrare att åka med den än att gå på bio en kväll.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Kommer du mot förmodan med en buss från Liden ner till stan fem mil, kan du vara helt säker på att det är obefintliga möjligheter att ta sig tillbaka hem till Liden efter en biokväll på stan.

Om du inte tycker att det är okej att en tonåring ska hänga kvar runt Navet till 02.15 efter bion en helgkväll, så är det bara att sätta sig i bilen ännu en gång och hämta upp, alltså tio mil ännu ett varv fram och åter.

Läs även: Håller med – ge böter till folk som tvättar bilar och låter miljöovänligt vatten rinna ut i gatan

Naturligtvis kan vi fixa en tandemcykel, så vi kan hjälpas åt att trampa. Men sonen har nu, efter många skjutsar-mil, en egen bil, kör sina egna mil fram och åter.

Liden ligger som sagt i Sundsvalls kommun, i alla fall på kartan, men definitivt inte i kommunens eller de flesta invånares medvetanden!

Catrin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel