Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartvik vann mot Älgarna på Ängevallen

Redan i första halvlek tog Svartvik greppet om bortamatchen mot Älgarna i division 3 mellersta Norrland herr i fotboll. Och 2–1-ledningen i halvtid stod sig matchen ut efter en mållös andra halvlek.

Svartviks lagledare Leif Viklund kommenterade matchen:

– Det var svårspelat på Ängevallen eftersom det blåste stark vind hela matchen. Många höjdbollar seglade ut från planen och det var ingen underhållande match för publiken. Älgarna tog ledningen i matchminut 16 efter att deras vänsterytter kom runt på kanten och spelade in bollen som Mohammed Kadura var först på och relativt enkelt skickade in bollen från sju meter. I minut 29 kvitterade vi efter att Oskar Lidström fick yta på högerkanten, sprintade in i straffområdet och la en passning snett inåt bakåt där Ahmad Khreis enkelt stötte in 1-1 med en bredsida. I minut 40 sågade sig vi oss fram på vänsterkanten med korta markpass, och till slut la Jonathan Manousian en djupledsboll till Khreis som vände bort backen och sköt i steget in bollen i bortre burgaveln. Ledning Svartvik efter första halvlek således. I andra halvlek spelade Älgarna mycket långa och raka bollar, men vår backlinje låg rätt och kunde relativt enkelt nicka bort samtliga bollar. Vi föll ner och bevakade våra tre poäng och i andra halvlek skapades inte några farliga målchanser åt något håll. En skitmatch i halv storm men målet var att ta tre poäng och haka på i toppstriden vilket vi lyckades med. Bra idag var mittbackarna Hampus Andersson och Gustav Arnberg, beröm också till slitvargen Eric Ellene Nelin.

Mohammed Kadura nätade för hemmalaget, medan Ahmad Khreis blev tvåmålsskytt för gästerna.

Svartviks nya tabellposition är femte plats, medan Älgarna är på tolfte plats.

Fredag 23 augusti 18.00 spelar Svartvik hemma mot Lucksta.