Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartviks kvitteringshjälte: "Det känns lite som en förlust"

Det var målvakten som klev fram och satte den livsviktiga kvitteringen för Svartvik i kvalmötet med Ludvika.
Trots det blev hans mål betydelselöst när Svartvik bara fick med sig en poäng från matchen.

Annons

Det var "vinna eller försvinna" som gällde för Svartvik i lördagens match mot Ludvika. Utan vinst mot Ludvika skulle Svartvik inte ha en chans att komma ikapp topplagen i gruppen, och förhoppningen om en plats i division tre skulle vara borta.

Bortalaget fick värsta tänkbara start med två baklängesmål på sex minuter.

– Vi börjar bedrövlig, det gör vi. Vi pratar om innan att vi inte ska sitta kvar i bussen när matchen startar, men lik förbannat har vi två mål i baken efter första tio, det är bara skit, säger lagets kapten Henrik Svanström, och lagets målvakt, Mikael Norberg, är inne på samma linje:

– Man kan väl säga att vi satt kvar i bussen.

Därefter växte dock Svartvik in i matchen, och första halvlek blev jämn men relativt chansfattig. I den 34e minuten satte dock Daniel Johansson den viktiga reduceringen för Svartvik, och i andra halvlek var det Ludvika som backade hem, och försvarade sig långt ner när Svartvik jagade kvitteringen.

– I andra halvlek tycker jag att det bara är ett lag på plan i princip, och om någon skulle vara värd tre poäng skulle det vara vi, menar Norberg, som tog saken i egna händer och forcerade in Svartviks kvittering.

Det var på en hörna i slutminuterna som hela laget stod i Ludvikas straffområde, och bollen landande framför Mikael Norberg som lyckades nicka in bollen.

– Det är första gången i min fotbollskarriär som jag faktiskt fått gå upp och nicka in den.

Ordinarie matchtid slutade 2–2, och därefter blev det, till både spelare och tränares förvåning, straffläggning. För Svartvik var straffläggningen dock betydelselös i och med att segern var utom räckhåll, och Mikael Norberg kan trots allt inte glädjas åt sitt mål.

– Nu i efterhand känns det ingenting, det hjälper ju oss inte. Vi behövde tre poäng så det känns lite som en förlust.

– Jag tycker att vi gjort två bra matcher och varit nära, vi hade lika gärna kunnat vinna två matcher.

För Svartvik väntar nu en betydelselös match nästa helg mot Hille.

SE OCKSÅ: Ludvika–Svartvik första halvleken

LÄS OCKSÅ: Oavgjort i kvalet – trots 2–0 på sex minuter