Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven erbjuder slädskjuts för trötta skidben

Sven Jonsson såg en annons i ST där en gammal rissla var till salu.
– Den ska jag ha, tänkte han och ringde direkt.
Nu erbjuder Sven skjuts med häst och släde i området runt Sidsjöbacken.

Sven Jonsson gillar inte att kallas pensionär, att betraktas som en föredetting som inte ska göra något mer i livet. Därför har han ständigt nya projekt på gång. Är det inte totalrenovering av fastigheter eller drift av restauranger i Thailand så är det mindre saker nära hemmet vid Sidsjön. Senaste påhittet kom han på när han såg en liten annons i ST.

Läs även: Sidsjöbackens framtid – fritidschefen: "Tanken finns att riva huset"

– Jag köpte en rissla på en gård i Norrhassel. Den liknar faktiskt jultomtens släde lite grann. Jag vet inte hur gammal den är men förre ägarens dotter kommer ihåg den från slädfärder i byn när hon var liten.

Första körningen gjordes under onsdagen vid Sidsjöbacken.

– Jag har ingen egen häst men hade tur och fick tag i Karin Frenell som har en islandshäst. Hon har ridit in från Medskogsbron i dag för att vi skulle göra första svängen här.

Släden är sliten men ändå välbehållen och till sommaren planerar Sven att måla upp den i originalfärger. Men så länge det är snö kommer han erbjuda turer i Sidsjöbackens närhet under helgerna. Hästen Kelli gillar inte vatten så just nu är det för blött ute på Sidsjöns is för att köra där.

– Det är ett roligt och välkommet initiativ. Alla kanske inte vill åka i backen hela dagen, säger Roine Sjödin, driftsansvarig i Sidsjöbacken, som kommer förbi för att hälsa på hästen.

Sven passar på att efterfråga flera hästar som kan dra en rissla.

– Blir det populärt kommer vi behöva fler hästar att byta med. Alla som är intresserade fär gärna höra sig till mig.

Leija och Embla som får åka med premiärturen med Svens rissla och islandshästen Kelli är nöjda:

– Vi gillar hästar men att åka skidor är också kul.

TV: Sportlovskul i Sidsjöbacken med mingel och intervjuer