Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk i Aten: ”Ett slagfält”

I en sjätte dag av våldsamma upplopp drabbade demonstranter samman med kravallpolis i Aten. Bland annat angreps flera polisstationer och ett av stadens största fängelser.

Gårdagen började ganska stillsamt men under dagen tog demonstrationerna ny fart, vägar blockerades och butiker vandaliserades av protesterande ungdomar.

Utanför ett fängelse i västra Aten utvecklades en fredlig protest till upplopp och polisen använde tårgas för att skingra stenkastande demonstranter.

Enligt nyhetsbyrån Reuters angreps också minst 15 polisstationer i olika delar av staden med bensinbomber och stenar.

En av de fast boende svenskarna i Aten är Martin Olofsson. Han driver en butik i de centrala delarna av staden och berättar att dagen varit något lugnare men att oron fortfarande ligger i luften.

– Det är en tryckt stämning. Folk har inte vågat gå ut på kvällarna och det blir en märklig stämning när ens stad förvandlas till ett slagfält, säger han.