Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF vidare i Svenska cupen – har nu chansen att möta ett allsvenskt lag: "Det utvecklas alla av"

SDFF stod för en överlägsen seger i omgång två av Svenska cupen mot Modo FF. En seger som innebär att de nu är vidare och får chansen att möta ett allsvenskt lag. "Det vore roligt", säger assisterande tränaren Dick Svedin.

Annons

I tisdags ställdes SDFF mot Modo FF på bortaplan i omgång två av Svenska Cupen. I första halvlek visade bortalaget på god form. Inledningsmålet gjordes av Sandra Sandberg, därefter fortsatte målfesten för SDFF:s del. Isabelle Lindgren dundrade in två mål och kunde utöka ledningen till 3–0. Men det tog inte slut där, Ida Markström avancerade till 4–0.

– Det var ingen tuff match, första halvlek hade vi full koll men i andra drog vi ner lite på tempot, säger Dick Svedin.

I andra halvlek tappade SDFF tempot, Modo svarade inte med något. Men de gjorde ett självmål, i slutet av matchen och SDFF vann med 5-0. En seger som innebär att de nu är vidare till omgång tre i cupen. Det innebär att de har möjlighet att möta få ett allsvenskt lag.

– Alla allsvenska lag kliver in i kommande omgång, det kommer att bli tufft. Men att möta ett lag som tillhör Damallsvenskan är något som alla utvecklas av, säger han.

Vilket lag de kommer att möta i nästa omgång beror på lottningen.

– Många av spelarna som inte får så mycket speltid i serien får chansen att spela en del i cupmatcherna. Det är viktigt för dem att få matchträning, säger han.

Hur viktig är Svenska cupen?

– Vi spelar så länge vi är kvar i turneringen, säger Dick Svedin.

Modo FF–Sundsvalls DFF 0–5 (0–4)

Målen: 0–1 (15) Sandra Sandberg, 0–2 (17) Isabelle Lindgren, 0–3 (36) Isabelle Lindgren, 0–4 (44) Ida Markström, 0–5 (88) Självmål.

Domare: Ivica Matanovic

Publik: 159

Mer läsning

Annons