Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska damer i curling-VM: "Lag Sigfridssons formkurva ser ut att hålla i sig"

Lag Sigfridsson befinner sig på kanadensisk mark och på lördag spelas de sin första match i curling-VM.
Sammanlagt kommer de spela elva matcher i grundspelet och sedan skickas de fyra bästa lagen till slutspel.
– Gör vi det vi ska kan vi absolut vara bland topp fyra, säger förbundskapten Peja Lindholm.

I helgen startar curling-VM för damerna i Kanada. Sverige representeras av lag Sigfridsson, med skipper Margaretha Sigfridsson i spetsen. Med i truppen är även Maria Prytz, Christina Bertrup, Maria Wennerström och reserv Agnes Knochenhauer. Coachar laget gör Fredrik Hallström.

Den första matchen spelas mot Skottland. För knappt en månad sedan vann lag Sigfridsson damernas elitserie och formkurvan för laget pekar uppåt.

– Säsongen har varit bra! Tjejerna har hållit hög nivå, men de har sällan haft möjlighet att mönstra ordinarie lag på grund av sjukdomar. Det har sett bra ut nu på slutet när de kunnat köra tillsammans och nivån har bara höjts och höjts, säger Peja Lindholm.

Läs också: OS-satsningen fortsätter

Under uttagningarna var det länge jämnt på damernas sida. När lag Sigfridsson slutade som högst rankade stod VM-platsen klar. Nu väntar bland annat matcher mot Schweiz, Skottland och Kanada.

– Det är ett rutinerat motstånd. Schweiz och Skottland är absolut ett tufft motstånd, sedan har Kanada ett nybildat lag som även de blir tuffa.

Uppladdningen inför VM har börjat. I måndags äntrade det svenska laget kanadensisk mark och har nu tillbringat tiden på träningsläger. I VM deltar sammanlagt tolv lag och i grundspelet får varje lag spela elva matcher. De fyra lag som placerar sig bäst i resultatlistan går sedan vidare till slutspel.

– Gör vi det vi ska kan vi absolut vara bland topp fyra. Formkurvan har bara varit stigande och den ser ut att hålla i sig, säger Peja Lindholm.

Läs också: Giganterna kamp när OS-stjärnorna gjorde upp