Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska ilskan mot Petter Northug – efter hånfulla bilden: "Då blir det krig på riktigt"

Öppet hånade han sina lagkamrater på Instagram.
Nu får norske storstjärnan Petter Northug hård kritik även från svenskt håll.
– Sluta slå dina lagkamrater under bältet. Du har gått för långt den här gången, säger Torbjörn Nordvall, före detta presschef för det svenska skidlandslaget.

Northug petades från det norska landslaget och visade tydligt sin besvikelse i ett Instagram-inlägg, som senare har raderats.

På bilden har han via pratbubblor hittat på ett samtal mellan landslagstränaren Tor Arne Hetland och landslagschefen Vidar Löfshus. Hetland säger då att det norska landslaget "måste prioritera medaljgaranterier" och "mästerskapslöpare med X-faktor". Till saken hör att Northug har klart flest mästerskapsmedaljer av de norska åkarna.

Många har reagerat på inlägget, och nu får Northug kritik även från Torbjörn Nordvall. Den förre presschefen för det svenska skidlandslaget markerar tydligt vad han tycker om norrmannens beteende i ett blogginlägg med rubriken: "Nu får du skärpa dig, Petter Northug!"

– När Northug lägger ut skämt och hån på Instagram och namnger en handfull landslagsåkare i en nedlåtande ton om deras medaljchanser i OS, då tycker jag att Mosviks cirkusartist har gått över gränsen. Det känns inte bra, skriver Nordvall och fortsätter:

– Sluta slå dina lagkamrater under bältet. Ge dem hellre peppande och uppmuntran, så ska du se att du får respekten du förtjänar framöver – både från mig, publiken och alla andra som tycker att du har gått för långt den här gången.

Vidare anser Nordvall att Northug och det norska skidförbundet bör träffas i ett krismöte.

– Så här kan det inte fortsätta. Då tar de livet av varandra, och det blir krig på riktigt, skriver Nordvall. 

MER LÄSNING

► Läs också: Norska skidförbundets vändning – dementerar utredning av Northug

► Läs också: Hånade landslaget på Instagram – nu startar förbundet utredning mot Northug

► Läs också: Lämnade Bruksvallarna i sista stund – nu förklarar Petter Northug varför

► Läs också: Försvann från Bruksvallarna – nu kan Northug missa ännu en tävling: "Deltagandet är i fara"