Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska kyrkan är en viktig humanistisk röst i samhället

Svenska kyrkan behövs mer än någonsin som trossamfund och som en stark humanistisk röst i vårt samhälle. Att många inte tar sig tid att vara aktiva i kyrkan i dag betyder att de missar att ta del av en mycket viktig verksamhet som ger utrymme för andrum och etisk reflektion i vardagen kring livets alla frågor och skeenden.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag vill ha en modern och tolerant kyrka som aldrig backar från att stå upp för människors lika värde oavsett etnisk bakgrund, politisk hemvist eller sexuell läggning. Kyrkan ska vara ett heligt rum där vi finner tid att ta kontakt med Gud och vissa varandra respekt. Det är ett fantastiskt fint socialt arbete som kyrkans personal och frivilliga gör för socialt utsatta, äldre och flyktingar.

Kyrkan ger en social gemenskap, vare sig det är genom privata samtal med präst, körsång eller mässor. Det fina arbetet ska inte förfulas av politisk extremism. Kyrkan ska vara en plats där vi alla kan känna oss välkomna.

Låt oss göra kyrkan än mer levande och visa de aktiva respekt genom att gå och rösta i kyrkovalet. Det hindrar politisk extremism och visar att vi har förstått vilket värdefullt arbete kyrkan i dag gör.

Anna Westin

Aktiv medlem i Svenska kyrkan

Läs även:

Funktionshindrade verkar vara andra klassens medborgare för kyrkan – varför får jag inte möjlighet att rösta?

Tänk till innan du lägger din röst – är kandidaterna ens troende?

Biskopen: Ta ditt medlemskap på allvar – en utebliven röst kan leda till oönskad utveckling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel