Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska landslagets nya dräkt – lila i stället för blågul: "Säkert en vattendelare ute i stugorna"

I dag drar den alpina världscupen i gång igen.
Då är det premiär för det svenska landslagets nya dräkt – som är lila i stället för blågul.
– Det kommer säkert att bli en vattendelare ute i stugorna, men jag tycker att de är jättecoola, säger Lars Melin, chef för damlandslaget, till SportExpressen.

Det alpina damlandslaget har tillsammans med klädmärket Helly Hansen tagit fram en helt ny landslagsdräkt för den här säsongen.

Och det kan nog bli en hel del reaktioner framför tv-apparaterna i dag när den alpina världscupen drar i gång igen.

Det nya stället domineras nämligen av lila och vitt i stället för de traditionella färgerna blått och gult. Dessutom syns tre kronor på bröstet, vilket också är en del av det nya utseendet.

– Den sticker verkligen ut och det är ju nya färger. Jag tycker att den är riktigt cool, säger Lars Melin, chef för damlandslaget, till SportExpressen.

På frågan hur han tror att de nya dräkterna kommer att tas emot svarar han att det "säkert blir en vattendelare ute i stugorna".

– Det kommer nog vara olika reaktioner, så klart. Det är alltid många som vill tycka till om saker. De nya dräkterna visar att vi har attityd och det tycker jag är coolt. Tjejerna var överens om designen och vi är jättenöjda, säger Lars Melin till SportExpressen.

Herrlandslaget kommer däremot att fortsätta tävla i blågula dräkter eftersom de har en annan sponsor (Goldwin) än damerna (Helly Hansen).

MER LÄSNING

► För Plus-kunder: Sara Hector inför premiären: "Jag vet att jag kan åka lika fort som de bästa"

► För Plus-kunder: Se när Sportens reporter utmanar världsrekordhållaren på 100 meter