Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska längdlandslaget väljer bort Bruksvallsloppet - men här är en som startar

Bruksvallsloppet blir stjärnfattigt från Sverigesdel. Petter Northug är affischnamnet men han får sällskap av Emma Wikén.
– Det handlar mycket om att se över en helhet hur tävlingssäsongen är, säger, landslagets förbundskapten Rickard Grip.

Bruksvallsloppet får i år inte den stjärnglans som den haft tidigare. Den officiella Sverigepremiären går i år i Gällivare, nästa helg.

Det är ett svagt deltagande från det svenska landslaget trots att norrmannen Petter Northug valt att ställa upp. Under torsdagen bekräftade Rickard Grip att landslagsåkaren Emma Wiken kommer att delta.

Några ytterligare landslagsåkare är inte presenterade. Det svaga deltagande beror bland annat på det tajta tävlingsschemat och landslaget avslutar även sitt läger i Idre en dag innan tävlingarna startar.

– Det kommer väldigt mycket tävlingar framöver med Gällivare och när världscupen drar igång blir det nästan varje helg. Det blir en individanpassning till varje individ. Det beror på vad man har för behov. Vi har ett tydligt fokus på OS i februari, säger Rickard Grip.