Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska OS-hoppet i terrorns Belgien

Cykelstjärnan Emma Johansson bor i belgiska Zingem, sju mil från Bryssel. Men Johanssons cykelliv påverkas i nuläget inte av terrordåden.
Två svenska herrproffs ska tävla i Belgien på onsdagen.

För Johansson – ett av Sveriges största OS-hopp i sommar – väntar ett lopp i Belgien på söndag, Gent–Wevelgem.

– Det är svårt att säga redan nu vad som händer med det loppet. Än så länge påverkas vi inte, vi fortsätter som vanligt och Emma har fullt upp med träning, säger tränaren och maken Martin Vestby till TT.

Herrloppet Flandern runt ska genomföras som planerat på onsdagen, beslöt tävlingsarrangören efter ett möte med polisen, skriver cyclingnews.com.

Två svenskar är anmälda till loppet, Fredrik Ludvigsson som kör för Team Giant-Alpecin, och Jonas Ahlstrand i Cofidis. Stallen har inte meddelat något om att deras cyklister får svårt att ta sig till Belgien. Däremot skriver Verdens-Gang att den norske cyklisten Vegard Stake Laengens inte kunde ta sig till Bryssel på tisdagen på grund av terrorattackerna.

Den svenske fotbollsspelaren Erdin Demir, som spelar i belgiska Beveren, har varit på semester i Sverige och skulle ha flugit tillbaka till Belgien på tisdagskvällen.

– Det första jag tänkte på var vad som hänt om jag haft ett tidigare flyg, säger han till Kvällsposten.

– Det är en obehaglig känsla nu. Jag har försökt kontakta min tränare för att se vad som kommer hända. Det blir nog inget flyg till Bryssel i kväll.