Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska sedlar ska inte tryckas utomlands – vi måste återta kontrollen

Jag läste en intressant debattartikel i Aftonbladet 13/10 av riksdagsledamoten Carl Schlyter (MP) som handlar om att våra sedlar ska tryckas utomlands. Jag tappade hakan och blev enormt förvånad över detta.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om det land som trycker våra sedlar plötsligt slutar att trycka av någon orsak, hur blir det då? Vi ska återta kontrollen över våra sedlar! Det är svenska pengar och ska tryckas här, säger jag bestämt. Carl Schlyter har motionerat många gånger om detta i vår riksdag, men fått avslag varje gång. Han menar som jag.

Hur många vet om att våra sedlar ska tillverkas av utländska bolag? Jag visste inte detta, gjorde du? Riksdagen är våra folkvalda och de kan inte gå emot folkviljan. Gör din röst hörd, skriv protestinsändare i massmedia, skriv till regeringen. Vi ska återta kontrollen över våra sedlar!

Leif Nyström

Läs även:

Nordeas flytt till Finland – ett omdömeslöst och trotsigt beslut

Banken gör det för svårt för de som vill använda kontanter

Skuldsätt inte Sverige för bankernas skull – så behåller vi lugnet i paniken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel