Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska skidskyttarna hade pallkänning i premiären – tappade efter Samuelssons strul

När Linn Persson växlade över som tvåa hade Sverige pallkänning vid världscuppremiären i skidskytte i Östersund.
Då slarvade Sebastian Samuelsson och tappade rejält med tid vid sista stående skyttet.
Den svenska duon blev femma i singelmixstafetten, 34 sekunder bakom segrande Österrike.

Annons

De svenska skidskyttarna nosade på en pallplats i singelmixstafetten vid VC-premiären i Östersund i dag, men tappade och slutade femma.

Linn Persson imponerade med en offensiv åkning och, förutom några inledande premiärnerver, även ett stabilt skytte. Persson förde upp Sverige från sjätte till andra plats inför den sista växlingen.

De blågula åkarna var då bara 5,7 sekunder bakom ledande Österrike. Bakom sig hade de tunga nationer som Italien, Frankrike, Tyskland och Kazakstan.

– Jag vet inte riktigt vad det var med skyttet i början, jag var väl spänd och nervös. Sedan kom jag in i det mer och mer och den sista delen var superbra, säger Linn Persson till TV4.

Men samtidigt som Österrikes Simon Eder sköt fullt och snabbt i sina serier strulade det för Sebastian Samuelsson.

Först tappade han tid och placering i liggande skyttet, sedan halkade han en bra bit efter vid det sista stående skyttet.

Det sedan geväret och ammunitionen strulat när han skulle plocka ett reservskott.

– Det är väldigt sällan det händer. Jag tror att det kommer vara enda gången det händer för Sebastian i år. Han gör något litet misstag och det kostar tid. Samtidigt ökar stressnivån i kroppen, säger landslagstränaren Johan Hagström till TV4.

I det läget var Sverige sexa och nästan 50 sekunder bakom ledande Österrike, men en fin avslutning av Samuelsson resulterade till slut i en femteplats.

– Det var egentligen bara den sista stående skjutningen för Samuelsson där det fallerade. Fram till dess var det ett fantastiskt lopp av Sverige som slogs om de absoluta topplaceringarna. Det var kul att se, säger TV4-experten David Ekholm.

Sebastian Samuelsson själv om loppet:

– Fasen. De här situationerna har man varit med om. Det kändes som att jag började det stående skyttet bra, men när bommen kom blev jag stressad. Samtidigt hör man hur folk skjuter fullt, och när det strulade med extraskottet blev jag ännu mer stressad. Synd att det inte gick hela vägen, säger han till TV4.

RESULTAT, TOPP 5

1. Österrike, 36.17

2. Tyskland (+16,5)

3. Kazakstan (+32,7)

4. Frankrike (+33,7)

5. Sverige, (+34,3)

MER LÄSNING

Här är svenska skidskyttetruppen inför helgens världscuppremiär i Östersund