Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska topplaceringar i Lake Louise

Anja Pärson fyra, Jessica Lindell Vikarby femma.
Super-G:n i Lake Louise bjöd på en bra svensk avslutning av den alpina Nordamerikasvängen.
– Det här är jätteviktigt för fortsättningen, säger landslagsledaren Hans Ottosson till TT.

Fartbacken i kanadensiska Lake Louise hör inte till Anja Pärsons favoriter, trots att hon var trea i störtloppet för två år sedan.

Men söndagens super-G gick över förväntan. Pärson var bara sex hundradelar från andraplatsen, men fick nöja sig med att bli fyra.

För Jessica Lindell Vikarby gick det inte mycket sämre. Hon lyckades visserligen inte upprepa tredjeplatsen från i fjol, men åkte in som femma.

– I dag åkte tjejerna riktigt bra skidor. Det är viktigt att visa att vi kan åka bra här också, säger Hans Ottosson.

Och det hade kunnat gå ännu bättre:

– Både Anja och Jessica kände att de saknade lite flyt. De missade lite vid samma käpp på vägen ner mot mål.

– Men vi är ändå nöjda med en mycket bra insats.

Dagens gladaste åkare var utan tvekan italienskan Nadia Fanchini. Hon stod över förra säsongen på grund av hjärtproblem, men tog nu sin första världscupseger i karriären – i samma backe där storasyster Elena tog sin första och hittills enda världscupseger för tre år sedan.

Pärson var i mål 34 hundradelar från Fanchini och Lindell Vikarby var ytterligare 15 hundradelar bakom. Schweiziskan Fabienne Suter och österrikiskan Andrea Fischbacher delade andraplatsen.

Nästa helg väntar storslalom och slalom i spanska La Molina, som gör debut som världscuport. Med sig dit har de svenska alpindamerna utöver söndagens insatser bland annat Maria Pietilä-Holmners sjätte- respektive sjundeplats från storslalomen och slalomen i Aspen.

– Skönt att vi fick ett par bra placeringar med oss härifrån Nordamerika, summerar Hans Ottosson.

– Vi känner att vi är med, att vi kommer att kunna vara på pallen om vi tar chansen.