Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskarna utslagna redan i kvarten när det blev ryskt högst upp på pallen – Halfvarsson föll: "Gick åt skogen"

Två deltagande svenskar i herrarnas finaler. Båda två åkte de ut redan i kvarten, där Halfvarsson föll i sitt heat. Vann gjorde superryssen Sergei Ustiugov.

Halfvarsson tävlade redan i det första kvartsfinalheatet, och tog sig i inledningen av loppet långt upp i täten. Initialt såg det riktigt bra ut, och Calle Halfvarsson såg ut att lika enkelt som tidigare gånger ta sig vidare till semifinalen.

Sedan hände det som inte fick hända, då Calle Halfvarsson likt Jennie Öberg, föll efter att ha fastnat med staven.

Till slut gick Halfvarsson i mål 48 sekunder efter vinnande Finn Hågen Krogh.

– Planen var att gå i rygg på Ustiugov när han tog fart, men precis när han gjorde det gick det ju åt skogen, sa Halfvarsson till SVT efter loppet.

Inte heller gick det särskilt bra för Marcus Hellner, som var den andra svensken att åka kvartsfinal, då han placerade sig på en fjärdeplats men inte lyckades ta sig vidare som en av två lucky losers.

I finalen blev det till en början lugnt temp med Ustiugov i täten, men efter en och en halv minut in i loppet så drog ryssen i från och fick med sig Pellegrino hack i häl och Chanavat strax därefter.

In mot upploppet var det en kamp mellan Ustiugov och Pellegrino, men där Ustiugov till slut trots allt vann och italienaren Pellegrino och fransmannen Chanavat tog sin första pallplats i världscupen med en tredjeplacering.

Läs också: Jennie Öberg utslagen i kvartsfinalen efter fall – schweiziska Van der Graaff tog första världscupsegern på hemmaplan

Läs också: Halfvarsson förbereder sig för OS – med hälsning till Leksand: "Hoppas ni tar i lika hårt som jag"