Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskt favoritskap i lag-VM

Robert Karlsson har varit överlägset bäst av svenska golfarna i år.
En framgång i helgen nås dock inte utan hjälp ifrån Henrik Stenson.
Tillsammans bär de favoritskapet i golfens lag-VM i Shenzhen, Kina.

Först och enda gången var 1991. Då tog Per-Ulrik Johansson och Anders Forsbrand hem segern i turneringen. När årets tävling inleds på torsdag finns världssexan Robert Karlsson och Henrik Stenson, rankad tolva, bland favoriterna i turneringen med 28 lag.

De båda spelade också ihop i Ryder cup när Europa mötte USA i Kentucky tidigare i höstas.

– En seger här skulle vara en tung merit och kan vi få det att stämma borde vi ha chansen att vara med och slåss i toppen. Men som sagt, det är många riktigt bra lag, säger Robert Karlsson till tidningen Svensk Golfs webbutgåva.

För Karlsson är det andra året i rad han spelar turneringen. Förra året slutade han och Peter Hanson sexa i turneringen som då vanns av Skottland med Colin Montgomerie och Marc Warren.

Efter Sverige är England med Ian Poulter och Ross Fischer och Sydafrika (Rory Sabbatini/Richard Sterne) nationerna som har högst ranking. Vinnarparet tar hem 800 000 dollar, motsvarande 6,4 miljoner kronor var.