Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskt silver i kortbane-EM

Med två 15-åringar i laget skrällde Sverige ordentligt i kortbane-EM och tog silver på 4x50 m fritt.
Sundsvalls SS Cecilia Rasmuson gick till semifinal på 50 meter fjäril – men missade en finalplats.

Mycket har fokuserats på att storstjärnorna fått ledigt från kortbane-EM.

Men några av de nya simmarna har visat att det ser både lovande och spännande ut bakom stjärnorna.

Med 15-åringarna Sarah Sjöström och Lovisa Ericsson på de två sista sträckorna grejade Sverige silver efter omöjliga Holland som slog världsrekord och vann med drygt fyra sekunder på 1.33,80.

Bakom dem kämpade Petra Granlund, 21, Claire Hedenskog, 28, och de två jättetalangerna ned stornationen Tyskland och tog silver på 1.38,00.

För Sundsvalls Simsällskaps Cecilia Rasmuson slutade den stora mästerskapsdebuten med en tiondeplats på 50 meter fjäril. Hon tog sig till semifinal där hon förbättrade sig med mer än tre tiondelar jämfört med morgonens försök, men tiden 26.48 räckte ändå inte till final. Rasmuson hade varit tvungen att slå personligt rekord med 15 hundradelar för att nå finalen. Nu får hon i stället sikta n sig på dagens tävlingar i 100 meter fjäril.

Sarah Sjöström kom sjua i finalen på 50 m fjäril (26,10) och sexa på 100 m fritt (svenskt juniorrekord med 53,45). Joline Höstman slutade femma i finalen på 200 m bröstsim på 2.22,97. Det var 95 hundradelar över hennes personliga rekord och 1,3 sekunder från medalj.