Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensktoppen Nästa avgörs i Kramfors

Svensktoppen Nästa är tillbaka och just nu kan västernorrländska musiker skicka in sina bidrag till P4:s lokala musiktävling.
Några av dem får tävla i länsfinalen, som avgörs i Kramfors den 16 juni.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Svensktoppen Nästa vänder sig i vanlig ordning till både nya och etablerade låtskrivare och artister. Att vara med i tävlingen innebär en möjlighet att få sin musik spelad i radio. Alla lokala finallåtar spelas frekvent i P4 Västernorrland under tävlingsperioden, dessutom uppmärksammas artist och låtskrivare en hel del i kanalen.

Inskickningen till årets upplaga av Svensktoppen Nästa är i full gång. Fram till den 1 april tar P4 Västernorrland emot tävlingsbidrag till årets upplag av den rikstäckande musiktävlingen.

Nyligen stor det klart att den direktsända länsfinalen, där fem eller sex musikakter av hävd brukar tävla, kommer att äga rum i Kramfors torsdagen den 16 juni - med andra ord dagen innan som Kramfors Folkfest drag i gång.

– Det känns väldigt roligt att kunna hålla den lokala finalen i fjolårsvinnarnas hemtrakter, Crash n Recovery håller ju delvis hus i Kramfors kommun, säger Karin Lönnå, projektledare för Svensktoppen Nästa i P4 Västernorrland.

LÄS ÄVEN: Crash n Recovery vann Svensktoppen Nästa

I början av juni presenterar P4 Västernorrland de bidrag som har tagit sig vidare till länsfinalen i Kramfors. Vinnaren där har chans att få tävla i den direktsända riksfinalen. Om Västernorrlands vinnare får tävla där, utses av en riksjury i augusti, då åtta av de 25 lokala finalvinnarna väljs ut.

Gå in på P4 Västernorrlands hemsida, för att få veta mer om tävlingen.