Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensktoppslegend åter på svensk mark – spelar i Östavall

Svensktoppslegenden Carl-Erik Thörn lämnade Sverige i tjugo år för att bo i San Francisco. Men nu är han tillbaka på svenska vägarna, och på fredag uppträder han i Östavall.
– Det är enormt hedrande att publiken vill se mig än idag. Det är faktiskt helt otroligt, säger Carl-Erik.

Carl-Erik Thörn var ett vanligt återkommande namn på Svensktoppen under 1960- och 1970-talet med låtar som "Jag vill dansa med dig", "Det finns ingen annan" och "Mamy blue". 1975 sadlade han om till ekonom och tog över Grand Hotel i Sundsvall för att tio år senare ta sitt pick och pack till San Francisco där han stannade i tjugo år.

Men nu är han sedan några år tillbaka bosatt i Sverige igen och har tagit upp sin musikkarriär.

– Jag skulle aldrig ha kommit tillbaka igen om det inte vore för min fru Adorena som jag träffade på Hawaii. När vi besökte Sverige såg hon mina gamla skivor och frågade vem det var. Hon kände inte igen mig på omslaget. När hon spelade låtarna blev hon enormt förtjust, så det var hon som satte i gång det här, säger Carl-Erik.

Just nu befinner han sig ute på vägarna, och på fredag når turnén fram till Östavalls Folkets hus.

Det är inte en fullsmockad folkparksturné som på 60-talet men Carl-Erik uppskattar det lugnare tempot nu.

– Det är inte så stor skillnad, men en sak då var att vi stressade mellan orterna och inte hann prata med folk. Men nu hinner jag det och det är uppskattat av både mig och min publik. Det är kul att få träffa sina fans på det sättet, säger Carl-Erik.

Läs också: Svensktoppskung bjuder på nostalgiafton