Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson fortsätter i SDFF

Kenneth Svensson heter Sundsvalls DFF:s tränare även 2016.
Kanske också 2017.
– Det här är färskt, men vi har pratat om två år. Ett år plus ett optionsår, säger han.

Han tog upp SDFF till Elitettan via kval och nu står det även klart att han är tränaren som också ska försöka hålla laget kvar.

Han, assisterande tränaren Dick Svedin, spelaransvarige Per Persson och ett ytterligare tränarnamn.

– Klubben söker en tränare till och det tycker jag är bra. Meningen är att vi även ska ha ett F19-lag och blir vi ytterligare en tränare finns det fler möjligheter att dela upp spelarna på träningarna och nöta detaljer, säger Kenneth Svensson och tillägger:

– Sedan har vi ju även Elisabeth Leidinge som målvaktstränare.

Han ser fram emot vad som väntar 2016.

Ett fotbollsår som blir en stor utmaning när Ellen Löfqvist valt att gå till allsvenska Piteå, samt att den rutinerade duon Ida Brännström och Angelica Lindholm Forsell har slutat.

– Jag vet att klubben jobbar för fullt på nya spelare. Jag har också varit involverad.

Förstärkningar behövs.

– Klart att det kommer att bli tuffare och det krävs en hårdare satsning från klubben, spelarna och vi ledare. Vi måste upp en nivå och kanske behöver träna ännu lite hårdare.

Annars tror han att SDFF är någorlunda förbereda vad det gäller själva träningen.

– Vi körde rätt hårt i fjol och det har vi med oss. Dessutom tycker jag att vi har utvecklat vårt spel. Det plus att vi var starka försvarsmässigt, jag tror vi bara släppte in åtta mål i serien, är någonting som vi har med oss, säger Kenneth Svensson.