Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson klar för Granlo BK – och alla är nöjda och överens

Det är klart och alla inblandade parter är nöjda och överens.
IBK Sundsvall, Granlo BK och huvudpersonen själv.
Patrik Svensson gör ett kastbyte och återvänder till Superligan.
– Det känns bra naturligtvis. Nu är det löst och jag är glad för det, säger han.

Annons

Det har varit en följetong i flera delar. Men nu är det klart att Patrik Svensson lånas ut till Granlo BK året ut. Med möjlighet till förlängning.

Och med en trolig debut mot IBK Dalen redan under onsdagskvällen.

– Det blev lite stormigt, men det är inget jag vill uttala mig om nu. Den biten är löst. Nu känns det bra och jag har varit rak, ärlig och reko. Det finns ingen jag inte kommer att kunna titta i ögonen efter det här, säger Svensson.

Granlo BK har startat trögt med fyra raka förluster och är i akut behov av poäng. Och spelare. Inte minst sedan Christoffer Ekstrand drog sönder sitt vänsterknä och blir borta resten av säsongen.

Granlos tankar gick till IBK Sundsvall och den spelande tränaren Patrik Svensson.

– Vi fick frågan och sade nej. Vi har ett avtal med Patrik som sträcker sig säsongen ut och ville fokusera på våra inledande matcher, men vi vet att SSL-laget Granlo har haft en tung start och vi vill hjälpa till. För innebandyns bästa i Sundsvall, säger IBK:s vice ordförande Håkan Nilsson.

När väl förhandlingarna på allvar om klubbytet startade tycker de inblandade parterna att det har fungerat bra och gått fort.

Och nu är det alltså klart.

– Vi måste hjälpas åt så att SSL-laget Granlo håller sig kvar, säger Nilsson.

Och någon stridsyxa mellan klubbarna har inte funnits?

– Aldrig. Det har aldrig varit ett krig, men IBK Sundsvall har framstått som den stora boven i det här. Det var olyckligt. Vi är helt överens med Patrik och det är bara att dra ett streck över det här, säger Håkan Nilsson.

Och får medhåll av Granlos ordförande Lennart Karlqvist.

– Jag, som ordförande, har haft en diskussion hela tiden och alltid tyckt att det måste lösas. Vi har haft en riktigt bra dialog och det får inte bli ett löjets skimmer över innebandyn i regionen. Vi har full förståelse för att det blir ett tufft avbräck för IBK, säger han.

Granlo BK:s assisterande tränare John Lehnberg är också nöjd över att ha fått tillbaka Svensson.

– Vi kan inte kräva att han ska vara inne i tempot den här veckan, men han är såpass smart och lugn på planen och han är jättebra att ha i omklädningsrummet, säger Lehnberg som räknar med att placera in Patrik Svensson i andrakedjan tillsammans med Ondrej Mikes och Max Wahlgren.

Svennson har inte stängt några framtida dörrar för IBK Sundsvall.

– Jag vill hjälpa IBK i den mån jag kan, men nu går Granlo först. Det är inget snack om den saken. Skulle Granlo åka ur gynnar det ingen i Sundsvall, säger han.

Och det är en annan sak alla är överens om.