Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenssons succé

Han gjorde det första målet. Och det sista.
Han låg bakom Granlo BK:s första seger för säsongen.
Patrik Svensson återvände – och gjorde skillnad.
– Ibland lyckas man, säger han med ett leende.

Efter fyra raka förluster var Granlo BK i akut behov av ett trendbrott.

Och det kom. Mycket tack vare Patrik Svensson. Återvändaren som gjorde 1–1 och matchavgörande 6–5 med 41 sekunder kvar av förlängningen.

Kan du berätta lite om målen?

– Det första var faktiskt helt sjukt snyggt – det sitter bra, rätt upp i första i krysset. På det andra siktade jag inte riktigt, jag försökte bara komma till avslut och det har Granlo haft lite problem med. I dag var det lite mer "in med bolljäveln på kassen", säger Svensson när han pustar ut efter tvåpoängaren mot IBK Dalen.

Två poäng, som de flesta i Sporthallen tyckte, borde ha varit tre.

– Vi är på rätt väg nu. Vi gör en bra match mot Sirius och får med oss noll poäng, vi gör en ännu bättre match nu och får med oss två. Nu ska vi börja vinna under ordinarie tid, säger Granlos assisterande tränare John Lehnberg.

– Vi vinner skotten i andra med 12–4 och spelar jättebra, men den slutar 3–3. Den här matchen ska vi vinna.

Och vad säger du om Patrik Svensson?

– Vi får ut precis det vi ville ha av honom. Han är jättebra, säger Lehnberg.

Svensson själv sällar sig till skaran som tyckte att de två poängen borde varit tre.

– Det är klart att vi ska vinna det här, men jag talar nog för alla när jag säger att vi är nöjda med insatsen. Helt ärligt var jag nervös innan matchen men i tredje, när det stod och vägde, kändes det precis som vanligt. När jag får lite fler matcher kommer det att kännas bättre, då är jag mer inne i det.

Hur stor skillnad är det mellan det här och division I?

– Helt ärligt är det inte så stor skillnad, men alla spelare är väldigt, väldigt bra. Det kan vara högre tempo när vi spelar med IBK, säger Patrik Svensson som kommer att få tillbringa stora delar av helgen i bussen med resan Sundsvall–Helsingborg tur och retur.

En resa Anton Samuelsson tvingas tacka nej till.

Granloforwarden klev av i första perioden med en känning i en baksida.

– Jag gjorde ett ryck fram mot kassen och det högg till och jag kunde inte spela mer. Det var surt, för den här matchen vill man verkligen spela.

Hur länge tror du att du blir borta?

– Eskil (naprapaten Anders Eskilsson) trodde två veckor, det ska inte vara lika illa som förra säsongen, säger Samuelsson.