Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svepande beskyllningar i insändare – nej, njut av Eurovisionsfestivalen

"Lögn, förbannad lögn, statistik och Olivia Saad". Så kan man beskriva den taktik som Sundsvalls Palestinagrupp, med en insändare 29/1, försöker påverka läsaren att ”bojkotta årets Eurovision Song Contest”. Varför då? För att den hålls i Israel.

Läs insändaren: Därför bör vi alla bojkotta årets Eurovision Song Contest

Som så ofta tidigare är inlägg från den vänsterstyrda Palestinagruppen full av svepande beskyllningar mot Mellanöstern enda fungerande demokrati. För den som inte läst på, utan bara använder kikarens ena öga, verkar Israel vara den största skurken i området.

Men använder man kikaren fullt ut framträder en annan, mer komplett bild. Och den bilden är inte smickrande för Palestinagruppen och dess vänner.

Låt mig exemplifiera.

De ”62 obeväpnade demonstranterna i Gaza” som sköts ihjäl var medlemmar av Hamas, en av världssamfundet terrorklassad organisation vars mål är, och i sina stadgar har inskrivet, Israels utplåning.

Dessa ”obeväpnade demonstranter” har under 2018 utfört mer än 3 300 terrordåd med skadade och dödade som resultat. Till detta kommer terror bestående av anlagda bränder som ödelagt infrastruktur, odlad mark och skogar på ett område av 1 100 hektar, med andra ord mer än 1 500 fotbollsplaner av storlek Friends Arena i Solna.

Och hur var sanningen om den åtta månader gamla babyn Layla, som ”var det minsta offret”? Man kan undra om Palestinagruppen är dåligt påläst eller medvetet ljuger sina läsare rätt upp i ansiktet eftersom The Guardian den 24 maj berättar att babyn varken dog av soldaternas kulor eller tårgas utan orsakades av ”a pre-existing medical condition”. Uppgiftslämnare var Hamas egen hälsomyndighet.

Och sen det tjatiga argumentet om apartheid. Det finns otaliga argument som visar att det också är en lögn men jag nöjer mig med att citera Benjamin Pogrund, före detta anti-apartheidaktivist, ställföreträdande redaktör på Rand Daily Mail och en vän till Nelson Mandela ”Att tillämpa begreppet apartheid på israeler är både rent faktiskt fel och politiskt naivt”.

Och så fortsätter man att föra läsarna bakom ljuset med ”enögda” exempel. Medvetet eller på grund av kunskapsbrist?

Vad man vill uppnå med allt detta är, som rubriken säger, en bojkott av Israel. Nu biter man sig rejält i svansen eftersom bojkott av Israel aldrig varit ett framgångskoncept för bojkottarna.

När man senast bojkottade företaget Sodastream och fick det att flytta från Västbanken till Negev förlorade också närmare 600 ”palestinska” arbetare sina jobb vilket drabbade tusentals personer. Smart så man gråter!

Nej, njut av Eurovisionsfestivalen och allt gott som Israel förser världen med. Om Palestinagruppen vill bojkotta Israel bör de föregå med gott exempel. Men då får man börja skriva sina insändare för hand eftersom de processorer som sitter i flesta av våra datorer är utvecklade i Israel.

GorTha

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel