Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige föll ihop efter paus

EM-äventyret började bedrövligt för Sveriges handbollsdamer.
Efter klar ledning blev det till slut oavgjort, 21–21, mot Vitryssland.

Efter den lyckade OS-turneringen i Peking har landslaget höjt målsättningen ett snäpp. Nu pratas det plötsligt medaljer i det svenska lägret, det har aldrig hänt tidigare på damsidan.

Insatsen i EM-premiären mot Vitryssland pekar dock mot att det blir ett kort EM för svenskorna. När Linnea Torstenson kastade bort Sveriges sista chans betyder det troligen att Sverige kan glömma kampen om medaljerna.

Det svenska spelet började bra men föll ihop totalt efter pausvilan.

Motståndet var svagt, de tekniska misstagen många. Men därvidlag var svenskorna periodvis inte ett dugg bättre. I den andra halvleken tappades bollar så att det räcker för en hel EM-turnering.

Svenskorna gled långa stunder ner i vitryskornas tempo och starten av den andra halvleken var bedrövlig. Efter en svensk ledning med 13–7 i paus ledde en rad enkla svenska misstag till att vitryskorna sju minuter från slutet kunde gå ikapp och förbi till 20–21.

Avslutningen blev en rysare där de båda lagen missade ungefär lika mycket. Sverige hade chanser att avgöra, bland annat frispelades Tina Flognman men målvakten räddade. Även Linnea Torstenson kunde ha avgjort men vitryskorna, rankade sämst i gruppen, kunde glädjestrålande hålla ställningarna.

I nästa match väntar Österrike. Då måste det bli ett helt annat svenskt spel, annars kan det vara slutspelat i Makedonien.