Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige kan bli värd för EM 2020 – efter belgiskt arenastrul

År 2020 kommer 13 länder stå som värdar för fotbolls-EM och Sverige var en av länderna som stod som sökande, men som fick se sig snuvade på platsen. Nu kan det komma att ändras, och Sverige kan trots allt bli en av EM-städerna. Det skriver SportExpressen.

Anledningen till att Sverige plötsligt är aktuella för att vara värd för EM är att Belgien, som är en av de 13 värdländerna, tidsmässigt ligger efter med bygget av EM-arenan Eurostadium.

Belgarna själva tror sig hinna klart i tid, men riskerear trots det att bli av med sitt värdskap.

Enligt AP är då Stockholm den stad som är tilltänkt att agera värd, och dela gruppspelet med Sankt Petersburg.

Allt bekrätas av svenska fotbollsförbundets Karl-Erik Nilsson till SportExpressen, som var på plats under UEFA-mötet i Nyon.

– Så är det. Bryssel har problem, inget snack om den saken och det öppnar för oss. Under mötet beslutade vi att de har till mitten av november på sig at presentera en kalkyl hur de ska lösa detta. Sen kommer beslut att fattas den 7 december, säger Karl-Erik Nilsson till SportExpressen.

Förutom Sverige är även Cardiff aktuella för att ta över om Bryssel inte blir av.

Och Karl-Erik Nilsson säger till SportExpressen att Sverige är redo att ta över.

– Det här är en fantastisk andra chans för Sverige. Belgien har så klart första tjing, men vi är redo. Vi har några intensiva veckor framför oss.