Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige klart för playoff – men får klara sig utan Lustig: "Kan inte låta bli att bli irriterad"

Tisdagskvällen slutade med fransk vinst och svensk förlust. Det innebär att Frankrike är klart för VM, medan Sverige får rikta in sig på att säkra mästerskapsbiljetten genom playoff.

Där kommer de svenska herrarna få klara sig utan ytterbacken Mikael Lustig, som drog på sig ett gult kort tio minuter in i den andra halvleken mot Nederländerna, efter att han väntat för länge med att kasta ett inkast på offensiv planhalva.

– Jag kan inte låta bli att bli irriterad på det. Han måste vara lite mer observant i en sådan situation, säger expertkommentatorn tillika den förre landslagsspelaren Anders Svensson, i samband med situationen.

När den ryske huvuddomaren delade ut det gula kortet till Lustig, stod matchuret på 55 och resultattavlan vittnade om en nederländsk 2–0-ledning, efter samtliga mål av Arjen Robben.

För Plus-kunder: Stisse Åberg: Playoff-klart – men också en förvarning om nästa höststorm

Men trots flera chanser åt båda håll, och trots att Nederländerna behövde vinna med sju mål, slutade matchen 2–0. Det innebär att:

► Nederländerna inte får spela VM nästa sommar...

► ... och att grupptvåan Sverige fortfarande har chans till mästerskapsavancemang.

Oseedade Sverige kommer få kämpa om VM-biljetten i ett dubbelmöte med antingen Danmark, Italien, Kroatien eller Schweiz. De avgörande playoffmötena lottas om en vecka, på tisdag den 17 oktober.