Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige saknar styrning

Annons

Sverige styrdes med fast hand och kloka beslut från senaste världskriget till 1990. Men sedan har det ballat ur allt mer och mer. Jag kan inte ange ett enda klokt beslut som riksdagen tagit på 2000-talet. Skulle kunna skriva flera A4-sidor om bristerna, men här följer de två viktigaste för Sverige:

• Brottsligheten kostar i dag närmare 250 miljarder per år vilket motsvarar 3 500 kronor per skattebetalare. Polisen har en budget av cirka 23 miljarder. Tänka sig om vi med en fördubbling av poliskåren och en höjning av grundlönen med minst 5 000 kronor samt en differentierad utbildning – ett år för trafikpolis, två år för ordningspolis och tre år för brottsutredare och kriminalpolis samt ett bonussystem baserat på brottsuppklarningen – skulle halvera brottsligheten så vore det århundradets bingo.

• Minst en miljon svenskar är överkänsliga för den elektromagnetiska strålningen EMF, men nästan hälften av de drabbade vet inte att orsaken till att de mår dåligt är för mycket elektromagnetisk strålning från mobiltelefon, trådlös överföring, dator,kraftledningar, tv med flera strålningskällor. Barn och kvinnor är känsligast för EMF. Är det därför som vår regering inte gör något? Se skolresultatet i Sverige som är en katastrof. Flera Europeiska länder samt Kanada och Indien har förbjudit mobiltelefoner och trådlös överföring i skolorna. I Sverige håller vi på att installera sistnämnda. Man frågar sig om större delen av våra beslutsfattare också är skadade av EMF?

Läs fler insändare här:

Presumtiv röstskolkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel