Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige ska förbli suveränt och neutralt – värdlandsavtalet måste stoppas

Vår nye överbefälhavare Micael Bydén profilerar sig genom att förutspå storkrig i Europa. Vår försvarsminister Peter Hultqvists säkerhetspolitiska världsbild är identisk med Natos.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Kan dessa herrars uttalanden ha något att göra med värdlandsavtalet som skall godkännas i riksdagen? Svensk militär och även många politiker är redan alltför djupt involverade i Nato. Värdlandsavtalet innebär ytterligare ett stort steg mot ett Natomedlemskap.

Avtalet skrevs på av föregående Öb den 4 september 2014 (i skuggan av valet). Ett dokument författat av Nato utformat för att tillfredsställa Natos möjligheter att verka i vårt land med sin kärnvapendoktrin. Det är så omfattande att det kräver författningsändringar och därmed ett godkännande i riksdagen.

Avtalet skall gälla ”i fredstid, vid kris, nödläge och konflikt till stöd för Natos militära verksamhet”, det avser ” Nato-ledd militär verksamhet” vilket omfattar allt militärt, strategiskt och taktiskt, inklusive angrepp och strider i och utanför Sverige.

Avtalet måste stoppas. På humana, säkerhetspolitiska, demokratiska och ekonomiska skäl. Våra politiker måste återta ambitionen om Sverige som ett suveränt, neutralt och fredssträvande land.

Ulf Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel