Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige vill utestänga Ryssland – hämndaktionen kan urholka OS-hockeyn

Sveriges antidopingbyrå vill ihop med flera andra stoppa Ryssland från OS.
Nu uppger rysk media att ett ryskt gensvar är planerat – som skulle råna ishockeyn på flera storstjärnor.
– Då får vi anpassa oss, säger förbundskapten Rikard Grönborg till Expressen.

Alexander Legkov och Jevgenij Belov får aldrig mer tävla i OS. Det blev domen efter att de ryska stjärnornas urinprov bytts ut under Sotji-OS.

Expressen berättar att svenska antidopingbyrån vill ta det ett steg längre. De och flera motsvarigheter från andra länder har gemensamt ställt ett tydligt krav till IOK: Att stoppa Ryssland helt från OS.

Men enligt ryska Sport-Express kan nu Ryssland slå tillbaka genom att KHL fortsätter köra, och helt enkelt inte släpper sina stjärnor till turneringen.

De har också intervjuat René Fasel internationella ishockeyförbundets (IIHF:S) ordförande.

– Det är väldigt konstigt. Om en sån plan finns, de måste de tänka om. För det handlar om idrottarnas bästa. Det finns inte bara ryska spelare i KHL. Jag hoppas att det inte händer. Och det vore inte bra av ligan att stoppa spelare från OS. Det vore fel och skulle skicka fel budskap. Man måste tänka på sporten, säger han till Sport-Express.

Ett sådant beslut skulle stoppa mängder av svenska stjärnor från turneringen. Den skulle drabbas extra hårt med tanke på att NHL inte längre släpper spelare till OS. Eller vad sägs om namn som Staffan Kronwall, Anton Lander, Linus Omark och Patrik Hersley, för att bara nämna några.

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter