Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraterna i Ånge nekas hyra Folkets hus – igen

Det uppstod en långdragen politisk debatt när Sverigedemokraterna i Ånge nekades hyra en möteslokal i Folkets hus sommaren 2016. I förra veckan fick SD rätt mot Folkets hus i Förvaltningsrätten.
Nu har de blivit nekade att hyra lokal ännu en gång.

För Plus-kunder: Sverigedemokraterna vann i Förvaltningsrätten

"Folkets Hus bryter alltså fortfarande mot de avtal som tecknades för snart 20 år sedan", skriver partiet i ett pressmeddelande efter att Folkets hus fortsätter neka partiet att hyra lokal.

Konflikten handlar om en krock där folketshusföreningen har antagit en policy och själva vill välja vilka de hyr ut till, samtidigt får de cirka 350 000 kronor varje år av kommunen som uppdragsersättning för att opolitiskt tillhandahålla lokaler för uthyrning.

I fjol blev Folkets hus tvungna att betala tillbaka 15 000 kronor av stödet eftersom de inte följt avtalet med kommunen. I samband med det beslutade kommunstyrelsen att ändra avtalet så föreningen kunde fortsätta neka SD att hyra. Beslutet överklagades och förra veckan fastslog Förvaltningsrätten att kommunstyrelsen brutit mot kommunallagen när de ändrade i avtalet.

Folketshusföreningens styrelse meddelar att de står fast vid sitt beslut att inte hyra ut lokaler till SD av ideologiska skäl – trots beslutet i Förvaltningsrätten.

Sverigedemokraterna i Ånge skriver i pressmeddelandet att partiet under fredagen lämnat in en fråga till kommunfullmäktige för att få svar på vad kommunen tänker göra åt detta. Mötet hålls på måndag.