Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraterna tar ärendet till förvaltningsrätten: "Det borde vara ett mer demokratiskt beslut"

Avtalet mellan Ånge kommun och Folkets hus ska skrivas om. Det innebär att Sverigedemokraterna även i fortsättningen kan portas från lokalerna.
– Nu kommer vi att gå vidare till förvaltningsrätten och se om det finns möjlighet att förändra eller ta om beslutet, säger Stig Malmberg, ordförande i Sverigedemokraterna i Ånge.

Annons

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Ånge att avtalet om uppdragsersättning ska skrivas om, och att det därmed blir möjligt för Folkets husföreningen att fortsätta neka Sverigedemokraterna att hyra möteslokal.

Läs också: Avtalet med Folkets hus skrivs om – ger föreningen rätt att porta SD

– Beslutet är väntat, men man tycker att det borde vara ett mer demokratiskt beslut. Det ska inte vara Socialdemokraternas dotterföreningar som styr hur kommunen ska agera, säger Stig Malmberg, ordförande för Sverigedemokraterna i Ånge.

Läs mer: Oppositionen sluter upp bakom SD

Stig Malmberg menar att detta inte innebär slutet på frågan, och man kommer att arbeta vidare.

– Det är helt självklart. Nu kommer vi att gå vidare till förvaltningsrätten och se om det finns möjlighet att förändra eller ta om beslutet, säger han.

Är det en så pass viktig fråga att det behövs en juridisk process?

– Det är en kommunal lokal, så man tycker att åtminstone de partier som är invalda i kommunfullmäktige ska ha tillgång till dessa lokaler, och så var det skrivet i det förra avtalet som man inte följde, säger Stig Malmberg.

Läs också:

Folkets hus riskerar förlora sin ersättning

SD:s krav: "Säg omedelbart upp avtalet med Folkets hus"

Här får SD hyra av Folkets hus