Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraterna vill att polis ska avhysa tiggarna i Timrå

För första gången var det hela fem budgetförslag inlämnade.
Det ledde också till en rekordlång budgetdebatt.
Och SD:s förslag gjorde att det hettade till ordentligt i fullmäktigesalen.

En efter en gick politikerna upp i talarstolen och prisade sina budgetförslag. Det var hela fem stycken förslag inlämnade vilket är rekord för Timrå kommun.

– Vi har aldrig haft så här många oftast brukar det vara två förslag, sa kommunalråd Ewa Lindstrand (S) när beslutet om budgeten skulle börja förhandlas.

Sedan blev det en lång rad med föredragningar från kommunstyrelsen ordförande och de olika nämndsordförandena. Toppade talartiden gjorde Per-Arne Frisk (S) som höll ett föredrag på 28 minuter och 31 sekunder om socialnämndens planer inför framtiden. Det långa framförandet gjorde att få gav sig in i polemik med socialnämndens ordförande.

Men det tog inte många minuter efter Frisks framförande innan ledamöterna kom in på flyktingfrågor och då blev det hårda diskussioner mellan Sverigedemokraternas representanter och socialdemokrater samt vänsterpartister.

Bland annat ville Ewa Lindstrand veta vad SD menade med sitt förslag att lägga fem miljoner mindre på invandringen. Men mest eldade ledamöterna upp sig när tiggarna togs upp till diskussion efter det att Krister Håkansson (V) läst innantill i SD:s budgetförslag. Och där hade SD ett enkelt förslag till lösning.

– Vi har ordningsvakter och poliser som kan avhysa tiggarna, förklarade Fredrik Bernblom (SD).

Något som fick kommunalrådet att agera.

– Sverigedemokrater jag blir bekymrad över era uttalanden och ert beteende, röt en märkbart upprörd Ewa Lindstrand.

Till slut, efter nästan fyra timmars mangling, så klubbades S och V:s budget och då hade övriga fyra budgetförslag ställts mot varandra. Avgörandet kom mot M, L och KD:s förslag och trion reserverade sig mot beslutet.

Läs också: Hit går pengarna i S och V:s budget