Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges klimathyckleri

I dagarna äger klimattoppmötet i polska Poznan rum. Den svenska regeringen tror att de är något och åker till toppmötet med näsan i vädret. Bäst i världen på klimatarbete kallar man sig. I verkligheten är den svenska regeringens klimathyckleri fullt i klass med de allra sämsta länderna som Polen, Italien och Australien.

Den svenska jordbrukspolitiken kan bara liknas vid naturmisshandel. jordbruksminister Eskil Erlandsson försvarar den skyhöga svenska konsumtionen av nötkött (på runt 80 kg per person och år) som bidrar till regnskogsskövling, ett utplånande av den svenska urskogen och ofantliga utsläpp av växthusgaser. Den kolsvarta industri vars intressen Eskil Erlandsson värnar med näbbar och klor står för 20 procent av de globala utsläppen av växthusgaser.

De senaste 100 årens svenska jord- och skogsbruk har inneburit att den svenska urskogen reducerats till ett minimum. Kvar finns endast snörräta, artfattiga industriskogar som producerar virke till pappersindustrin, samt gräsbesådda åkrar som LRF kallar "Öppna Landskap". "Döda landskap" är ett mer passande namn.

Nu sker samma sak i övriga delar av världen och Eskil Erlandsson hejar på.

Jonas Paulsson, aktivist i Klimax

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel