Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges landskamp fortsatt i fara – låst i fotbollskonflikten: "Förstör damfotbollen"

Svenska spelarna förbereder sig för landskamp på fredag.
Danska spelarna är kvar på hotellet – i väntan på rättvisa.
– Det är otroligt att ställa in en landskamp och förstöra för damfotbollen de närmaste fyra åren på grund av 400 000 kronor, som jag tror att förbundet har, säger Pernille Harder till SVT.

Landskampen mellan Sverige och Danmark ser ut att bli inställd. Danska förbundet har förberett sig på att meddela det svenska att Danmark inte kommer till spel. Vid 10-tiden var beskedet att konflikten inte var löst.

Danska förbundet, DBU, vill nämligen få till ett tillfälligt avtal med Spelarförbundet, som i sin tur vill ha till ett permanent.

Det som parterna är oeniga om är att spelarna vill att förbundet ska klassas som deras arbetsgivare under samlingarna med allt vad det innebär. I väntan på det – vägrar de spela.

"DBU tar kraftig avstånd från att Spelarföreningen och spelarna på det här sättet tar landslagslägren och de förestående matcherna som gisslan i en facklig kamp. Det går ut över de sportsliga förberedelserna och över dansk fotboll som helhet", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Men spelarna står på sig.

– Det är otroligt att ställa in en landskamp och förstöra för damfotbollen de närmaste fyra åren på grund av 400 000 kronor, som jag tror att förbundet har, säger stjärnan Pernille Harder till SVT.