Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges solidaritetsförklarings värde

Annons

Sverige och svenskarna förlitar sig i försvarsfrågor på att andra länder ska komma till vår hjälp, det är uttalat och vedertaget och stor del i varför våra riksdagspolitiker anser att Sverige klarar sig med det försvar som vi har i dag.

Svenska politiker har uttalat att vi har solidaritetsavtal med länderna runt omkring oss, de flesta av dessa avtal är enkelriktade från Sverige till de andra länderna men det låter ju bra eftersom de får dem att låta dubbelriktade.

Inom EU så har vi en faktisk solidaritetsförklaring med övriga medlemsländer, det är denna som Frankrike åberopade efter terrorattentatet i Paris. Med det som utgångspunkt och det “stöd” vi nu har erbjudit, hur mycket stöd och solidaritet tror ni att vi kan förvänta oss om vi får det behovet?

Eftersom Sverige nu har visat vad vårt “stöd” innebär och vad vår solidaritetsförklaring är värd så ser jag inte positivt på det eftersom stöd av detta slag oftast är dubbelriktade “Vi stöttar er med detta vid behov och ni stöttar oss med detsamma om vi får behov”. Våra behov kommer inte att vara några transportplan och stabspersonal om nånting händer, utan mer kompetent stöd, tyvärr minskade våra chanser till det i och med detta beslut som visar att vi inte har någon riktig solidaritet med våra grannländer oavsett vad våra politiker sagt tidigare.

Patrik Persson, LpO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel