Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svidande uddamålsförlust för Granlo BK – fast i botten

Januari är jaktens månad för Granlo BK som måste ta sig uppåt.
Men det tog stopp direkt. Granlo är fast i botten efter en ny uddamålsförlust, den här gången mot Linköping.
– Same old story, säger tvåmålsskytten Ondrej Mikes.

Annons

Efter att ha kvitterat till både 1–1 och 2–2 gasade gästande Linköping iväg i den tredje perioden. Två mål på 29 sekunder förvandlade 2–2 till 2–4 och Granlo tvingades ut på ny jakt med kvarten kvar att spela.

Men Linköping kunde spela av det hela relativt enkelt.

Gick ni inte upp i hög press onödigt sent?

– Vi skulle ha tryckt med två tidigare, det håller jag med om, säger Granlotränaren Magnus Svensson som fick uppleva ytterligare en hederssam förlust.

– Vi gör mycket bra i den här matchen, men det avgörs i tredje. De är lite hetare och har lite högre spetskompetens. Vi är med i alla matcher och det är i de matcher som kommer allt avgörs.

En som bara fick uppleva sju minuter på parketten var Patrik Svensson.

– Jag fick en lårkaka i måndags och fick en smäll på samma ställe igen, hade det inte varit publik på läktarna hade jag börjat grina. Det gör ont, men det är inte hela världen. Det är ny match på söndag och den ska inte vara någon fara, säger han.

Den första perioden avslutades med att ett distansskott smet in bakom Tomas Åhrberg.

I andra lyfte Granlo spelet och Jonas Berglund vispade in kvitteringsbollen. Efter det fick Granlo sitt första och enda numerära överläge. En chans som slutade med mål för Linköping.

– Det är andra matchen i rad vi släpper in mål i power play, sådant kan knäcka vilka som helst, men vi reser oss, säger Magnus Svensson.

Briljant framspelad av Patrik Fransson kvitterade Ondrej Mikes. Och det var även tjecken som gav Granlo hopp med två minuter kvar.

En elegant styrning gav 3–4 och hemmalaget fick vittring.

– Det är kul att göra mål, men det spelar ingen roll när vi förlorar. Det är femte eller sjätte gången den här säsongen som vi förlorar med ett mål. Det är tungt nu, jag tycker att vi borde haft åtminstone en poäng, säger Mikes som haft en sjukdomsdrabbad höst.

– Jag fick något slags virus och var borta i sex veckor, men nu är jag tillbaka. Jag är okej nu, säger han.

På söndag är det ny match och chans till revansch för Granlo BK.

Uppsalalaget Sirius väntar. Laget som precis som Granlo har 13 inspelade poäng, men som är på rätt sida av nedflyttningstrecket med ett måls bättre målskillnad.

Läs mer: Månaden som avgör Granlos öde.