Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svordomar passar inte i en tidning – skäms på er, ST!

Med anledning av artikeln ”Efter första året som landshövding – nu får Berit Högman äntligen sällskap: Har ändå varit en liten prövning”.

Reportaget är bra, förutom språkbruket. Fy skäms på er, ST, som tar in svordomar som jävlaanamma. Sådana ord passar inte i en tidning som ska läsas av olika människor med olika syn på livet. Svordomar borde inte få finnas i tidningen.

PE

SVAR DIREKT:

Språk är ofta en källa till diskussion. När det gäller språkbruket i tidningen så är det inget undantag.

Ordval i artiklar och reportage kan vara avgörande för att få fram hela bilden, eller de små, men ack så viktiga, detaljerna. När det gäller svordomar så tycker även jag att vi ska vara återhållsamma. Det gäller att ha fingertoppskänsla.

I det här fallet så tycker jag att reportern använder ”jävlaranamma” som ett talande begrepp. Att vi beskriver att landshövdingen har sett prov på jävlaranamma hos företagare tycker jag inte är något vi behöver skämmas för. Men så är det här med språk också väldigt individuellt och smaken är som bekant delad.

Alexandra Johansson, redaktionschef och stf ansvarig utgivare.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel