Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbank stänger i Fränsta

Swedbank stänger sitt bankkontor i Fränsta.

Från och med 2 juli är all verksamhet koncentrerad till Ånge.

– Vi är medvetna om att beslutet medför vissa förändringar för en del av våra kunder, säger Ella Qvarngård, kontorschef.

Den första juli blir sista dagen som Swedbanks kunder kan göra bankärenden på kontoret i Fränsta. Därefter hänvisas kunder som är i behov av hjälp över disk till Ångekontoret.


Mer utförs via mejl

– Vi är medvetna om att beslutet medför vissa förändringar för en del av våra kunder och här vill vi självklart hjälpa till att hitta individuella lösningar, säger kontorschef Ella Qvarngård.

Majoriteten av kunderna tror hon dock inte kommer märka av beslutet då de flesta bankärenden i dag utförs via mejl, internet och telefon. Däremot har efterfrågan på kvalificerad rådgivning ökat.

– Och genom att samla kompetensen till ett ställe så säkerställer vi att vi kan tillgodose den efterfrågan, säger Ella Qvarngård.


Stötta dem på orten

Från Fränsta köpmannaförening säger man att de kommer flytta över det kapital man har till Handelsbanken.

– Personligen tycker jag fler föreningar ska göra samma sak och stötta de som finns kvar på orten, säger ordförande Göran Eriksson.