Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sylvia Öberg har avlidit

, född Laurin, Ljustagården, har vid 96 års ålder avlidit.

Hon var född i Harvom, Indal, och yngst i en syskonskara av sju. När hon var tolv år flyttade familjen till Skön, Målås, där Sylvia gick i Öråkers skola.

Hon var en stor älskare av dans och i Skönvik och Bergsåkers Folkets hus samt i Öråker besökte hon danserna flitigt. På dans träffade Sylvia sin stora kärlek Hilding som hon fick dottern Mona med 1947. Olyckligtvis dog han redan två år senare i tbc. Näste man, Birger, träffade hon vid en bjudning hos sin tidigare svägerska. Till honom i Tuna by flyttade hon 1952. De fick dottern Barbro 1953. 1959 gick flyttlasset till Haga där hon bodde tills krafterna sinade våren 2008.

Hennes intressen var sömnad och stickning, korsordslösning, dikter och andra skrivna underfundigheter. Hon följde via tv och tidningar med i allt som hände i världen tills minnet tröt. Sylvia var gladlynt och slagfärdig, tillbakadragen men ändå road av sällskap. En njutningsmänniska som kunde vila i stunden. Hon fick sitt efterlängtade sällskap dygnet runt på Ljustagården dit hon flyttade i början av juni. Hon trivdes utmärkt och fick god omvårdnad av personalen. Där fick hon sluta sina dagar den 28 november, klockan 07.20.

Närmast anhöriga är döttrarna Mona och Barbro med familjer.