Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systrarna bjuder på julpyssel-tv även i år

Förra året var det premiär på ST.nu för "Systrarnas julpyssel", med webb-tv-tips på nätet.
Varje dag under advent fanns det en ny "lucka" att öppna med pysselidéer inför julen.

I år återkommer systrarna Sara Bjermert och Elina Sneen, Mittmedia-journalister i Sundsvall respektive Örnsköldsvik, med sin populära julpysselkalender.

– Vi har haft en blogg, "Systrarna pyssel", tillsammans i några år som vi startade för att inspirera oss själva till att ta pysslandet lite mer på allvar och göra det till en mer seriös hobby, säger Elina Sneen.

– Pysslandet är ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet. Men det ger mig också en stund för mig själv då jag kopplar bort mobiltelefoner och läsplattor, vilket är rätt avkopplande, förklarar Sara Bjermert.

När så frågan kom från Mittmedia, om inte systrarna ville göra webb-tv med julpysseltipsen, då nappade de.

– Vi hade haft en julkalender med pysseltips och stillbilder på bloggen i två år, så vi tyckte båda att det skulle vara roligt att prova att göra den med rörliga bilder, säger Elina Sneen.

Även i år blir det en lucka per dag med pysseltips under advent.

– Man går in på allehanda.se eller ST.nu och klickar på webb-tv-klippet. Tipsen är om allt från hur man gör julgodis och sådant man kan hänga i julgranen till hur man gör sina egna underlägg för glöggmuggarna.

Se en lucka från i fjol.

Elina Sneen tycker inte att det har varit svårt att komma på nya pysseltips.

– Först tänkte jag "shit", vi har ju redan gjort tre julkalendrar med sammanlagt 72 tips. Men det finns oändligt mycket julpyssel att göra, så det har inte varit några problem att komma på nya saker.

Vad har varit roligast med pysselkalendern?

– Det är roligt att pyssla och tänka ut sina egna varianter. Och så är det kul att göra det med sin syster. Vi gillar ju båda att pyssla. Sen är det så klart roligt om vi lyckas inspirera andra till att pyssla och förhoppningsvis sprida lite julstämning.