Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systrarna Gisslin gör raketkarriär på Youtube: "Drömmen är att kunna leva på det"

Systrarna Yasmine och Zelina Gisslin driver varsin Youtube-kanal. Nu har de flera tusen följare. De både delar med sig av smink och skönhetstips, ett intresse de har gemensamt.
– Min dröm är att kunna leva på min Youtube-kanal. Om det fortsätter såhär är det nog något som jag kan lyckas med, säger Zelina Gisslin.

Annons

Zelina är 15 år och den yngsta av systrarna. Hon började först med Videofyme som är ett videonätverk, då mest som en rolig grej. Sommaren 2015 började hon med Youtube på allvar. Att nå ut till en större publik och kunna inspirera var ett av skälen till att hon startade upp en egen kanal. Storasystern Yasmine, 20 år, hoppade på samma tåg.

– Jag har själv följt många youtubers som är ganska kända i dag ifrån start och alltid tyckt att det verkat kul, säger Yasmine Gisslin.

Att smink och kläder är ett stort intresse för de både råder det inga tvivel om när man klickar sig in på deras kanaler. De gör samarbeten med företag där de visar upp produkter som de blivit sponsrade med. Men något som är viktigt för dem båda är att vara ärlig och säga vad de tycker om produkterna.

– Jag tackar ja till erbjudanden som passar in på min kanal och det jag tror tittarna är intresserade av. Om jag inte gillar produkterna är jag ärlig och säger det, säger Zelina Gisslin.

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska dela med sig av till sina tittare, något som de båda tänker på.

– Jag försöker att inte prata så mycket om festande och inte uppmana mina tittare till det, eftersom jag har så pass många unga som kollar på mig. Hur jag formulerar mig är också något jag tänker på, säger Yasmine Gisslin.

Smink och skönhet är en stor del av deras kanal men Yasmine tror inte att deras tittare påverkas negativt av detta.

– Jag tror snarare att de blir inspirerade och jag tycker det är kul att de har samma intresse. Bara för att du är yngre betyder det inte att får du inte använda smink, säger Yasmine Gisslin.

Det är inte bara att sätta på kameran och filma för att lyckas som youtuber – det är mycket mer än så.

– Att använda sig av bra utrustning är en stor föredel. Jag använder mig av studiolampor för att få så bra ljus som möjligt och en riktig kamera. Sen vill jag även införskaffa en mikrofon, det gör jag inte bara för mig själv utan även för att mina följare ska få så bra kvalitet som möjligt, säger Zelina Gisslin.

Men det är inte bara utrustningen det hänger på, utan även personligheten menar Yasmine.

– Det är viktigt att man är glad och positiv, men det är även viktigt att kunna visa att man är ledsen och inte bara hålla en glad fasad. Att involvera följarna är också viktigt, fråga dem vad de vill se, säger Yasmine Gisslin.

Yasmine ser det mer som ett intresse på sidan av sitt jobb, men Zelina vill mer än så.

– Det vore ju en dröm att kunna försörja sig på detta i framtiden, säger Zelina Gisslin.