Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta bort broavgiften är enda lösningen

Jag måste med en alltmer större förundran se hur i andra sammanhang beslutssvaga politiker tar fel och åter fel beslut när det gäller genomfartsvägen i Sundsvall. Med utgångsmålet att förbättra klimatet i centrum väljer man att ta ut avgifter för att använda bron. Snacka om misslyckade styrningsmekanismer och dessutom vara först i landet att ta betalt på en Europaväg.

Nu vill man stanna upp trafiken ännu mer i centrum genom att ta bort en fil. Det finns tydligen en märklig vision någonstans som säger att trafiken ska minskas med 35–40 procent per dygn genom att bilförare ska bli cyklister eller välja andra vägar. Kommentarer överflödiga. Jag åker till Alnön från Fredsgatan cirka 5–6 gånger i veckan och skulle absolut åka en kilometer extra över Sundsvallsbron om avgiften försvann.

Alltså, gör det enda riktiga. Ta rätt beslut och förbättra klimatet i Sundsvall genom att avgiftsbefria Sundsvallsbron.

I Stockholm där jag också har en hemvist skrattar man tyvärr till min förtvivlan åt min hemstads politiker. Kul för revyer runt om i landet men inte för min hemstads kommuninvånare.

Tänk efter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel