Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta bort gamla E4 och inför trängselskatt

Annons

En av huvudanledningarna till att bygga bron vara att åter kunna gifta Stenstan med hamnen. Låt det ske. Skapa dessutom en trängselskatt runt hela Stenstan, en skatt som får betala gratis eller kraftigt sänkt lokaltrafik. Att ta bort E4 måste vara prio ett helst hela, men i varje fall en filenhet, ge Stenstan andningsutrymme, flanörer bättre möjlighet att gå mellan hamn och stad etcetera.

Om det dessutom skall byggas bostäder efter kajerna och om dessa skall kännas som en naturlig del av centrum så måste vägen bort. Bäst vore att ta bort den helt och göra en stor central park av hel rasket och åter ta upp kanalen mot Kulturmagasinet, men att ta bort halva E4 är en logisk början.

Skall vi kunna dra vårt strå till stacken i det vi kom överens om vid klimatmötet i Paris måste vi åka mindre bil, mycket mindre. Men huvudargumentet måste vara att skapa en attraktiv statskärna – det vill säga bilfri, lätt att gå och cykla i och inga djupa skärsår i form av vägar som gamla E4 genom centrum. Bort med den.

Läs fler insändare här:

Petter Österlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel