Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta bort huvudstadtiteln

Replik på Tomas Melanders krönika i ST den 20/1. I den kritiserar han Sundsvalls självutnämning till Norrlands huvudstad. Benny Lundgren håller med honom.

Du slår huvudet på spiken - ta bort detta epitet som ingen kan förklara, ge innehåll och stå för. Något som inte kan kläs i handling och engagemang har ingen kraft utan dränerar snarare densamma. Vi har dessutom ytterligare ett antal marknadsföringsbegrepp som bara förvillar och skapar en dimmig bild av vad Sundsvall är och står för.

Förutom att det inte skapar en tydlig identitet, så skapar det intern konkurrens lokalt och dålig utdelning på den ekonomiska insatsen. Tänk om ett större företags olika avdelningar alla hade sin egen affärsidé och agenda, hur skulle det sluta? För att skingra dimman så måste vi fokusera.

Hur svårt kan det vara - gör som alla destinationsutvecklare - sök och analysera våra kärnvärden och stäm av dessa mot företagare, innevånare, besökare, potentiella inflyttare och investerare. Utveckla dessa i en enkel och tydlig marknadsplan, kommunicera den lokalt och till vår omvärld. Se till att ha någon som håller i tåtarna så att alla går åt rätt håll med rätt budskap.

Läs Tomas Melanders krönika: Dåtidens storhet skymmer sikten