Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för att du finns Sofia Mirjamsdotter

Det är uppriktigt sagt obegripligt det som händer i vårt land just nu.

Å ena sidan bränder som rasar på planerade asylboenden, knivattacken i Trollhättan som skickar chockvågor genom landet, och många gånger hård retorik i flyktingfrågor. Å andra sidan en kvinna som i programmet Agenda kunde tänka sig att ta emot några ensamma barn eller en ensam mamma med barn men konstaterar "jag törs nog inte det, kanske är det mitt hus som brinner nästa gång"

Svåra frågor, stora utmaningar, alla engageras, alla berörs, några hatar andra blir ledsna och förtvivlade!

Men då när det kändes som mörkast kom ett ljus från vår upplysta sanningsspridare, vår älskade rättstänkare, och möjligen också en kandidat till nästa års fredspris Sofia Mirjamsdotters.

Tack för att du finns Sofia, med meningar som:

"Viktigt att vi aldrig ger efter för terrorn" och "låt oss som står upp för ett öppet samhälle, ett samhälle där alla får plats" (krönikan 26/10) så sätter du fingret på det förmodligen ingen har tänkt på.

Det var fint skrivet men jag saknar lite praktiska förslag, så du ska få ett av mig i all välmening!

Arrangera en we shall overcome allsång precis som Laila Freivalds spontant gjorde i Rinkeby 1992 men nu på torget i Sundsvall, eller kanske ännu bättre en turné runt i landet, nej tänk större en Europaturné, förresten, var inte blygsam – dra igång en världsturné på en gång.

Återigen tack för att det finns människor som du som med din penna är beredd att göra världen till en bättre plats att leva på!

Jag ser fram emot dina insiktsfulla krönikor Sofia.

NF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel